Ingediend door Piet Penneman op ma, 24/09/2018 - 14:38
Kandidaten

Op 14 oktober 2018 trekken jullie opnieuw naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Uw keuze bepaalt wie straks onze gemeente verder bestuurt. Op onze
lijst staan 9 dames evenwichtig gespreid. Wij zijn ervan overtuigd dat dit er voor zal zorgen dat de politieke agenda een betere weergave zal zijn van de onderwerpen die spelen in de samenleving.
Als vrouw hanteren we andere invalshoeken, hebben we vaak andere prioriteiten of belichten we een specifieke problematiek toch net dat tikkeltje anders. We hopen dan ook dat jullie ons de kans geven om deze talenten en vaardigheden te benutten en om jullie belangen te behartigen. Als Open vld vrouwen hebben we oog voor verzorgen in de brede zin van het woord:
- Bouwen aan kinderopvang is investeren in de toekomst. We willen het aanbod van de voor- en naschoolse opvang en opvang tijdens de vakanties verder uitbouwen.
- We dienen de noden van onze toekomstige ouderen in kaart te brengen om het aanbod hierop te kunnen afstemmen. Dit aanbod dient ook duidelijk gecommuniceerd te worden naar de bevolking.
- Projecten die kinderarmoede bestrijden verdienen onze aandacht
- We willen de bevolking actief sensibiliseren rond de bevolkingsonderzoeken van de federale en Vlaamse overheid
Voorts willen we streven naar een gemeente waar het goed en veilig is om te wonen. Bij de herinrichting van publieke ruimte moet er aandacht zijn voor voldoende groen, speelkansen voor kinderen, veiligheid en ontmoetingsgelegenheid voor verschillende generaties.